PES REBOOT

PES REBOOT

Pozdrav PES nacijo!

Iza nas je 21 sezona u organizaciji i punih 8 godina da se trudimo organizirati PES natjecanja i danas svim poznatu PES ONLINE REGIONALNU LIGU.

Kroz ove godine bilo je svega, i padova i uspona no tako je i u životu. Na svakoj pogrešci debelo smo naučili i osjetili na svojoj koži.

U posljednjoj godini „promijenili“ smo sistem i ubacili REGIJE unatoč upozorenjima manjeg broja igrača da je to korak naprijed a dva nazad. Zaslijepljeni brzim rastom zajednice u dogovoru s igračima promijenili smo provjereni sistem i lige podijelili na  REGIJE, jer ako ćemo širiti zajednicu ovaj stari sistem nije bio održiv. Nije ispalo kako smo željeli, veći broj igrača donio je i neke stvari koje nismo mogli predvidjeti!

U kratko razvodnili smo najjaču ligu i ligu koja je bila temelj naših natjecanja, liga za prvaka nije donijela toliku napetost i borbenost koju smo mislili da će donijeti. Nestala je i „filter“ liga ili liga u kojoj su se otkrivali problematični igrači, cheateri i neodgovorni igrači, većinom novi igrači koji su dolazili na PES EXPERT.

I sada smo u svakoj od naših liga imali igrače koji ne poštuju rokove ili neodgovorni su po pitanju dogovora da ne kažem FAIRPLAY skoro pa nije ni postojao. Umjesto jedne filter lige sve naše lige postale su filter lige.

Strka u organizaciji, hrpa posla, hrpa problema (neodigrani utakmica, svađa) više puta nas je stavljala u nepoželjnu ulogu, ulogu suca između igrača a ponekad smo i sami sudjelovali u raznim prepirkama. Pokušavali smo zadržati svakog člana, no to je imalo negativan učinak, jer nekolicina je uvijek imala nešto za reći, nekada su bili i u pravu nekada ne. CREW je pokušavao sve to posložiti da veći broj ljudi bude zadovoljan ali nije išlo. Nažalost dopuštali smo u većini slučajeva da pojedinci pređu granice a mi bi se povlačili, sve u vidu tog da PES EXPERT ide naprijed.

Izbora nemamo, CREW radi volonterski i zaista se trude a meni je dojadilo jednostavno te ljude više moljakati i maltretirati. Došli smo u situaciju i razmišljanje, ugasiti PES EXPERT ili krenuti iz početka.

Na radost svih pravih i istinskih ljubiteljaPES-a CREW se odlučio na REBOOT!

Što znači taj REBOOT za sve članove? Za igrače ?

Svi koji budu pobjednici u našim natjecanjima dobiti će pehare za osvojene lige, kupove ili turnire.  Pehari će se pobjednicima uručiti na okupljanju članova u Slavonskom Brodu (listopad, 2018),  za cijelu igračku godinu ( 17/18, sve 3 sezone).

NATJECANJA U SEZONI 18/19

Na PES 2019 i godini 18/19 organizirati ćemo:

REGIONALNU PES LIGU po „starom“ i provjerenom sistemu a broj natjecatelja ćemo ograničiti na 64 ! Dakle biti će 4 lige po 16 igrača ili manje, ovisi o vama i vašim prijavama i potvrdama za sudjelovanje.

FUMA ML PES LIGA kao i do sada, PES EXPERT je ponosan na organizaciju u ovom dijelu i nema potrebe ništa mijenjati.

LIGA VETERANA, liga u kojoj će sudjelovati igrači koji su tu od samih početaka, naravno ako žele. Veterani PES-a neće imati pravo sudjelovanja u REGIONALNOJ PES LIGI. Dakle liga čisto iz ljubavi prema PES-u i pes-ovanju!

RAZNE ONLINE TURNIRE koji više nisu „free for all“ već samo za aktivne članove PES experta!

ČLANSTVO U PES EXPERT ZAJEDNICI

Tko? Kako ? Koliko? Zašto?

U 2018. smo se registrirali kao Društvo PES EXPERTA i od ove godine svaka vaša članarina ide na račun Društva PES EXPERT. Visina godišnje članarine se neće mijenjati ona i dalje ostaje 100,00 kn a od tog novci idu za pehare, održavanje portala (hosting i eventualno tehničke probleme), izradu članskih iskaznica i za okupljanje članova (večera, nagrade) ujedno i redovnog godišnjeg sastanka našeg Društva gdje ćemo donositi odluke važne za našu zajednicu!

Svi članovi koji su u našoj evidenciji mogu se učlaniti u PES EXPERT. Oni koji nisu u evidenciji mogu ući u zajednicu samo preko preporuke člana koji je s nama duže od godine dana (3 sezone) i poštuje našu zajednicu (FAIRPLAY, odigravanje u rokovima, PES pravila). Igrač kojeg ste preporučili ulazi u posljednju ligu ukoliko ima mjesta (manje od 64 igrača) a godišnja članarina mu je 100,00 kn. U slučaju da bude problematičan (nepoštivanje protivnika, neodigravanje, kršenje PES pravila) biti će izbačen iz zajednice dok će igrač koji ga je preporučio biti „gurnut“ u zadnji rang natjecanja i neće imati više pravo za preporuku.

Igrači koji zatraže članstvo bez preporuke, prvu godinu platiti će upisninu i članarinu u iznosu od 200,00 kn. Ako igrač bude igrao prema PES pravilima sljedeće godine godišnja članarina će mu iznositi 100,00 kn.

Svi članovi imaju pravo na pogodnosti koje kao PES EXPERT DRUŠTVO ostvarujemo a za sada su to najniže cijene PES-a i razne pogodnosti pri kupnji gaming opreme.

 

REGIONALNA PES LIGA

Što? Kako? Tko?

REGIONALNA PES LIGA brojiti će već spomenute četiri (4) lige. Igrače ćemo rasporediti prema RANKINGU nakon 21. sezone. Pošto ima odustajanja i dosta neodigranih primijeniti ćemo sljedeći način pri slaganju ukupnog poretka.

Bodove u  RPL nećemo gledati, već će se gledati postotak (pobjeda, golova). Zašto? Zato sto svi nemaju jednak broj utakmica pa je postotak najbolje rješenje. Tako da ćemo sve prvoligaše koji zadovolje uvjete sudjelovanja posložiti prema omjeru pobjeda i postignutih golova te ćemo dobiti ukupan poredak a naboljih 16 će biti u 1. RPL.

To će se primijeniti u svim ligama, zbog vraćanja starog sistema neki igrači koji su osvojili promocije možda neće ići u viši RANG ili će neki koji su za bod opstali ići u niži RANG. Tu izbora nemamo a sve će ovisiti o vašim prijavama i potvrdama a dobro ćemo pogledati tko je imao hrpu zaostalih, tko se nije javljao i na kraju tko će biti s nama a tko ne.

Morate znati da ovdje dolazi do situacije gdje neki igrači možda neće biti zadovoljni, jer će možda igrati istu ligu kao i prethodne sezone ili čak nižu, no imati će jedinstvenu ligu i ligu u kojoj ne bi smjelo biti problema, neodigravanja i sličnih stvari koji ne pripadaju jednoj zdravoj PES zajednici a dobrim rezultatima će doći u ligu koju zaslužuju. Svakako ovdje smo dosta izišli u susret osnivanjem VETERANSKE lige, koja mahom broji igrače iz prvih i drugih liga a oni neće sudjelovati u RPL pa će se mjesta otvoriti.

KONAČNI poredak igrača ćemo objaviti nakon vaših prijava i potvrda sudjelovanja i sudionike jedinstvenih liga. Ovo je jedini način da dovedemo organizaciju na nivo na kojem je bio. Svi novi članovi koju budu dolazili i budu na „čekanju“ biti će na spisku (javni spisak na našem portalu, gdje će se znati koji ste na redu čekanja) i čekati će svoju priliku u slučaju odustajanja ili DNF nekog od aktivna 64 člana. Članovi iznad 64  koji čekaju svoju priliku moći će ostvarivati sve pogodnosti koje PES EXPERT pruža (popuste i sl.) te sudjelovati u svim turnirima tokom godine ukoliko su se učlanili u Društvo PES EXPERT.

 

Ovo sve radimo u cilju stvaranja zdrave zajednice i uživanju u igranju nama najvažnije sporedne stvari na svijetu PRO EVOLUTION SOCCERU !

 

Sada kada znate sve , ispod ovog teksta vam je pristupnica za sudjelovanje u 2018/2019 sezoni na PES 2019 u našim natjecanjima. Nakon što ispunite i ostavite vaše podatke biti ćete dodani u VIBER grupu PES EXPERTA i s nama odbrojavati sate do izlaska PES 2019 i početka naših natjecanja i pratiti novosti!

Također svi članovi će dobiti članski broj (Broj pod kojim se vodite u Registru Društva), s tim brojem ćemo raditi narudžbe (izbjegavati poruke o osobnim podacima) a ujedno će biti i vaš broj na članskim iskaznicama!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *