Počinje 20. sezona RPL !!!!

Počinje 20. sezona RPL !!!!

Počinje 20. sezona najvećeg PES online natjecanja u EU !

Pozdrav PES nacijo !!!

S zadovoljstvom možemo reći da je službeno krenula 20. sezona PES expert portala i da trenutno brojimo 127 aktivnih igrača. U RPL natječe se 112 te u FM RPL 15 igrača.

20. sezona je donijela promjene u sistemu natjecanja  i 20 ak novih članova pa ćemo predstaviti ono što nam sezona donosi i što se promijenilo u PES pravilima.

Sistem igranja

Do sada RPL je brojila preko 100 injak igrača i svi su igrali „stari“ i provjereni sistem, bili su raspoređeni od 1.RPL pa sve do 5.RPL koja je bila raspoređena u regije jug, sjever i zapad.

Od 20. sezone nakon dosta dužeg razmišljanja i velike rasprave donjeli smo odluku da se svi članovi raspodijele u dvije REGIJE te da svaka regija ima svoje lige. Odlučeno je da ćemo prvaka dobiti kroz „mini“ ligu prvaka nakon ligaških natjecanja.

Prilikom promjene sistema najviše smo se bojali „slabljenju“ prve lige, jer uz dosadašnju jednu jedinstvenu prvu ligu sada smo morali razdijeliti igrače koji su godinama stjecali prvoligaški status u dvije REGIJE , a dosadašnjim drugoligašima popuniti preostala mjesta u prvim ligama. No mislim (znam) da će već ovu sezonu ovaj sistem donjeti borbu 6 ili više igrača za mjesta koja vode u završno doigravanje i borbu za prvaka. S tim načinom smo donijeli veću neizvjesnost u borbi za vrh a kroz sezonu dvije prve lige će postati jedinstvene i jake jer svakim danom dolazi sve više i više igrača i to jako dobrih. Još jedna od bitnih stavki je da smo s tim sistemom otvorili još mjesta za 64 natjecatelja, koja ćemo sigurno popuniti vrlo brzo!

Najviša titula i naslov prvaka PES expert portala i REGIONALNE PES LIGE  pripast će pobjedniku nakon lige za prvaka koja ce se odigrati nakon završetka ligaške sezone. Iza prvaka slijede naslovi 1. RPL (sjever i jug), 2. RPL (sjever i jug), 3. RPL (sjever i jug) te trenutno 4. RPL (jug). Uz ligaške naslove svaka REGIJA ima i svoj kup, a prvaci kupova u svojim REGIJAMA sastat će u „velikoj završnici“ i odlučiti pobjednika kupa.

Super kup igraju pobjednik RPL i pobjednik kupa dok će svaka REGIJA imati i svoj zasebni super kup gdje će igrati pobjednik 1.RPL i pobjednik kupa u toj regiji. Dakle naslova kao u priči a borbe nikada više !

U 20. sezoni ima preko 1600 (240 po ligama a 7 liga)  ligaških utakmica a s kupovima preko 1800 utakmica, uzbuđenja zasigurno neće nedostajati.

Već godinama ždrijebom odlučivamo redoslijed biranja klubova i vežemo igrače za klub u svakoj sezoni, ovaj sistem je donio veći izbor klubova jer REGIJE nisu povezane pa igrači mogu u svakoj REGIJI koristiti klubove koje su izabrani u drugoj REGIJI.

Igrači su spominjali „monotoniju“ igrajući u istoj REGIJI godinama no CREW je smislio način kako to izbjeći. Za sada možemo reći da će se 8 igrača prebacivati u drugu REGIJU, način nećemo spominjati da se izbjegnu kalkulacije. No 8 prvoligaša iz REGIJE jug zasigurno će sljedeće sezone biti u REGIJI sjever i obrnuto. Tako će se dogoditi u svim ligama, naravno nakon potvrda i prijava sudjelovanja.

Full manual liga

Već prošle sezona na naš portal došla je FM liga i jedna sezona je iza nas. Full manual liga zahtjeva vrijeme, zahtjeva učenje, kocentraciju i vještinu i za igrače je željne izazova. U drugoj sezoni FM lige uveden je Master league mod, tj managerski mod gdje su igrači imali budžet od 75 M € za sastaviti svoju momčad. Vrijednost igrača se gledala prema transfermarketu i nijedna momčad nema istog igrača. Kroz ligašku sezonu i ligaški kup svaka momčad će zarađivati novce pobjedama, autorskim pravima, punim stadionima, transferima no imati će i troškove (kartoni, zaostale, putovanja, plaće igračima).

Također već skoro godinu dana postoji i FM multy momčad PES experta koja trenutno sudjeluje u SP FUMA PES portala 11vs11 a igrači se filtriraju kroz FM ligu.

Pravila igranja

Pravila nisu puno mijenjana na odnosu prošlih sezona. Ovaj put smo obratili najveću pozornost na zaostale utakmice te vratili kartone. CREW neće imati milosti prema igračima koji iz neopravdanih razloga neodigravaju utakmice u rokovima te se ne javljaju protivniku.

Po prvi put u pravilima smo spomenuli i LAG bio on namjeran ili slučajan igrači su ga dužni prijavljivati voditeljima REGIJA koji će voditi evidenciju. Na kraju sezone prema toj evidenciji postoji mogućnost „zamrzavanja“ statusa igraču dok ne riješi problem ( dizanjem interner brzine, novim ruterom ili promijene operatera). Igrači ne bi trebali ulaziti u rasprave već se držati napisanog u pravilima i komunicirati s voditeljima liga.

Na ovom problemu radi i CREW te bi uskoro trebali „krenuti“  prema operaterima u Hrvatskoj da postignemo dogovor za naše članove!

Pravila možete pročitati OVDJE !!!

CREW je donio odluku da će se ukinuti pravo korištenja popusta na gaming opremu igračima koji ne sudjeluju aktivno u ligama ili se ne drže PES pravila.

Forum

Na forumu smo ponovno promijenili sistem pisanja izviješća s utakmica. Sada preko bannera liga na naslovnoj stranici možete preko linkova doći do topica na našem forumu.

Uveden je i topic u kojem će se pisati kazne, kartoni i zaostale utakmice ako ih bude!

 

Nadam se da smo obuhvatili sve i da nejasnoća nema, ako ih bude onda se možete javiti u naše VIBER grupe gdje ćemo riješiti nejasnoće!

A sada trpajte !

The pitch is ours !

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *