Pravila Lige

 

PES PORTAL NATJECATELJSKA PRAVILA

 

PES Pravila Respect Logo

 

1.Igraju se 3 kola tjedno u roku od 10 dana,u slučaju potrebe može se otvorit više kola, nova kola se otvaraju petkom. Za kup natjecanja voditelji određuju rokove!

2.Kola se ne smiju odigravati unaprijed osim ako za to ne postoji opravdan razlog (idete na put,obaveze…itd)!

3.U slučaju odsutnosti dužni ste otvoriti temu u “Najave odsustvate navesti datum od kada do kada Vas neće biti! Tada vam se u dogovoru s voditeljem dopušta igranje kola unaprijed ili zaostatak koji nadoknađujete po povratku!

4.Satnicu igranja odredjuju igraci,kako im najvise odgovara ali u roku tj. tekucem tjednu

5.Postavke za utakmice:

A) GENERAL MATCH SETTINGS:

 • Match time: 10 min
 • Injuries: ON
 • Ball type: ORDEM 4, evoPOWER 1 ball, NEO pro ball, UEFA suoer cup OMB, WE-PES Classic
 • Time limit: Long
 • Extra time: OFF
 • PK: OFF
 • No. of sub. 3
 • Stadium: Izbor domaćina
 • Time: Night (Noć)
 • Season: Random
 • Weather: Random
 • Lenght of grass: Izbor domaćina
 • Pitch conditions: Random

 

B) REGIONALNI LIGA KUP

– Igraju se dvije utakmice, sistem  home&away s tim da pogodak više u gostima donosi prednost. U obje utakmice se namještaju postavke za LIGAŠKE UTAKMICE. U slučaju da nakon obje utakmice ni jedan igrač nema prednost igra se “majstorica” u tom slučaju dolazi do promjena u POSTAVKAMA te se uključuje Extra time (produžeci) i  Penalties (jedanaesterci). Domaćin u majstorici je igrač koji je bio i u prvoj utakmici domaćin(ždrijeb odlučuje). U “majstorici” ne vrijedi gol u gostima, kod neodlučenog ide se na produžetke i jedanesterce!

6.Domaćin je dužan napraviti room u ligaškom communityu za odigravanje utakmice prema postavkama koja su navedena u PES pravilima, redni broj 5 .

7.Dopušteno je igrati sa svim klubovima ukoliko PES portal CREW ne odluči drugačije!

8.Igraci koji nisu registrirani ili su bannani ne smiju igrati

9.Svi igraci su duzni pisati svoja izvjesca u temiIzvjesca sa utakmiceradi lakse evidencije upisivanja bodova i stanja na tablici te su dužni navesti strijelce oba tima kao i ostale podatke koje administratori traže od njih!

10.Pisanja izvješća su jednake važnosti kao i samo odigravanje utakmica! U slučaju nepisanja izvješća sankcije su jednake kao i kod neodigravanja utakmica.

11.Da bi se odvojili igrači koje popularno zovemoQuiteriiliInterrupterite imali što bolju kvalitetu natjecanja od 3.sezone koja starta 1.rujna 2011 u našim natjecanjima moći će sudjelovati samo aktivni članovi Društva “PES expert”.

12.Aktivni članovi su dužni platiti godišnju članarinu. O visini godišnje članarine odlučuju aktivni članovi na čelu sa PES PORTAL CREW !

13. Klubovi će se birati po redoslijedu kojeg ce odlucivati draft  (Osim ako anketom nije odlučeno drukčije)!

14. Svaki igrac ce imati jedan sat za izabrati klubtek kada igrač prije vas izabere klub vi možete birati klub,ako ne izabere u roku onda je birati slijedećeg tj. igrača iza njega koji ima rok od 1 sata!

15. Igrac koji ne izabere u roku bira kad bude on-line ako ne bude on line poslije nego zadnji igrac izabere klub može biti diskvlificiran iz daljnjeg natjecanja!

16. Nakon što posljednji igrač izabere klub u ligi , igrač ako je nezadovoljan klubom može  zamijeniti klub za drugi ili se zamijeniti sa kolegom do službenog početka sezone. Zamjena se može učiniti samo jednom a organizator je dužan objaviti službenu satnicu početka natjecanja.

17. U slucaju da prijavljeni igrac ne izabere klub a istekne rok od 3 sata poslije posljednjeg igrača koji je izabrao klub,smatra se da nije potvrdio svoje sudjelovanje u ligi,te ispada iz daljnjeg natjecanja za nadolazeću sezonu!

18. U slučaju većeg broja sudionika igrati ce se više liga uz mogućnost ispadanja, tj. promoviranja u visi rang !

19. U slucaju pucanja veze igraci se dogovaraju hoce li nastaviti utakmicu ili ponoviti,ovisno od minute kad je pukla i kakva je bila tokom cijele utakmice ako se ne mogu dogovoriti onda ce to za njih odluciti PES PORTAL CREW(oni ce na osnovu njihovih izvjesca donjeti ce odluku o ponavljanju utakmice ili o rezultatu).

20. Utakmice koje se dogovorom igrača prekinu u prvih 15 minuta će se ponavljati,utakmica koja se nastavi iza navedenog vremena neće se ponavljati,već će se nastaviti od minute kada je veza pukla i pri rezultatu koji je do tada postignut osim ako se igrači ne dogovore suprotno.

21. U slucaju da prije pocetka utakmice veza pukne(prilikom postavljanja prve momčadi) a Vi sumnjate da je protivnik to napravio namjerno radi forme igraca,niste duzni odigrati susret vec saljete izvjesce(zalbu) bilo kojem članu PES PORTAL CREW-a! Ako odigrate susret Vase izvjesce(zalba) nece biti uvazena!

22. U slučaju namještanja i pogodovanja rezultata , akteri će biti kažnjeni izbacivanjem u niži rang natjecanja te zabranom nastupanja u nadolazecoj sezoni PES portala ili zabranom napredovanja u viši rank jednu ili više sezona !

23. Svaki igrač automatski nastupa u sljedećoj sezoni ako nije DNF ili nije najavio odsutnost. Kao takav ulazi u ždrijeb za biranje klubova a ukoliko ne izabere klub poslje zadnjeg 24h smatra se da neće nastupiti te ulazi sljedeći iz nižeg ranga!

24. U slučaju da igrač preskače sezonu svoje mjesto ne može ustupiti nikom umjesto njega ulazi sljedeći najbolje plasirani iz nižeg ranga !

25. Kada se igrač koji je preskočio sezonu vraća u natjecanje , kreće iz najnižeg ranga natjecanja kao i svaki novi sudionik !

26. U slucaju odustajanja od lige nakon njenog pocetka,igrac koji odustane bit ce kaznjen ne igranjem u iducoj sezoni, kupu te stavljanjem na block listu! (Naravno ako igrač odustane bez opravdanog razloga)

27. U slučajevima kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme prvog dijela prvenstvenog natjecanja, bit će brisan iz natjecanja, sve njegove do tada odigrane utakmice smatrat će se kao da nisu igrane.Ako igrač odustane od prvenstvenog natjecanja nakon odigranog prvog dijela natjecanja, a prije odigravanja prve utakmice drugog dijela prvenstvenog natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane.U slučaju kada igrač za vrijeme prve polovine drugog dijela odustane od natjecanja, sve njegove odigrane utakmice prvog dijela natjecanja ostaju registrirane, a sve njegove odigrane utakmice drugog dijela natjecanja smatrat će se kao da ih nije igrao.U slučaju kada igrač odustane od natjecanja za vrijeme druge polovine drugog dijela natjecanja, sve njegove odigrane utakmice ostaju registrirane, a sve naredne utakmice po rasporedu registrirat će se po službenoj dužnosti 3-0 u korist njegovog protivnika.

28. U slučaju zaostalih utakmica PES PORTAL CREW će učiniti sljedeće:

 • Registrirati utakmicu 0:0 ( Ako se ne jave oba igrača do isteka roka i oduzeti bod svakom od igrača)
 • Registrirati utakmicu 3:0 ( U slučaju da je jedan od igrača  prekršio PES pravila)
 • Dopustiti da se utakmica odigra u roku 24h ( Ako su razlozi bili opravdani )

29. PES PORTAL CREW ce odlucivati o sankcijama za  kvitanje, zaostale utakmice te o ponavljanju utakmica i davanju kaznih tj. oduzimanju bodova,odredjivanja pobjednika ili izbacivanja iz lige radi nepostivanja protivnika i PES pravila!

30. Od 1.1.2018 donešena je odluka od prijavljivanju smetnjih prilikom igranja (LAG) bio on slučajan ili namjeran. LAG se prijavljiva isključivo voditelju lige koji je dužan voditi evidenciju. Ukoliko bude više žalbi na jednog igrača njegov status se “zamrzava” dok ne riješi problem otvaranjem portova, promijenom rutera ili operatera!

31. Igraci koji se nedolicno ponasaju na forumu,nepostivaju protivnika,vrijedjaju jednako tako mogu biti kaznjenji izbacivanjem iz daljnjeg natjecanja,oduzimanjem bodova,upozorenjem bez obzira igrali sve utakmice u roku ili ne,kao takvi njihov ID ce se naci na zidu srama kao i onog koji odustane u pola sezone,neodigrava na vrijeme,o cemu će odlučiti PES PORTAL CREW!

32. Kartoni žuti ( upozorenje ) i crveni ( DNF ) dodjeljuju isključivo članovi PES PORTAL CREW-a , mogu se dodijeliti zbog zaostalih,nešportskog ponašanja ili kršenja PES pravila !

 • Katone može poništiti voditelj lige ukoliko igrač nastavi igrati u rokovima i po PES pravilma (ovisno zbog čega je dobio karton)
 • Drugi žuti , znači ujedno i crveni te se igrač izbaciva iz daljenjeg natjecanja

33. Igrači koji imaju kartone i opomene u prethodnoj sezoni , u sljedećoj sezoni neće moći sudjelovati u ligaškim kupovima dok igrači koji imaju DNF iz kupova radi neigranja u rokovima ili radi kršenja PES portal natjecateljskih pravila također neće sudjelovati u ligaškim kupovima ( ovisno u kojem kupu ima DNF ) za sljedeću sezonu !

34. Klauzula o neaktivnosti-rokove igranja donosi PES PORTAL CREW! Nepoštivanje istih rezultira obicno diskvalifikacijom igraca iz daljnjeg natjecanja!

35. O broju sudionika u ligama odlučuje PES PORTAL CREW !

Pravila ažurirana: 14.01.2018, 10:46h